Botrány

2022.03.15. 20:53

Kínosan kerülik az ellenzéki politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítős ügyét (videó)

Sunnyognak az baloldali politikusok Z.Kárpát Dániel karlendítős videója miatt. Még hétvégén jelent meg egy felvétel a Jobbik alelnökéről, amin náci karlendítéssel üdvözli hallgatóságát, majd elmosolyodik.

Márki-Zay Péter megszólalt az ügyben, és szerinte nincs  „Z. Kárpát Dánielben antiszemitizmus” és a felvétel amúgy is rossz minőségű. A Mediaworks Hírcentrum az ellenzék március 15-i rendezvényén kérdezte az összefogás politikusait Z. Kárpátról. Hajnal Miklós momentumos politikus sajnálja, hogy a választás hajrájában „betárazott” videók kerülnek elő és reméli, hogy több ilyen nem fog napvilágot látni. Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes pedig Hajnal mögé bújt a témában. Tordai Bence a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese csak azt hajtogatta, hogy a Jobbik közleményét tartja irányadónak. Szóval az ellenzéki politikusok legyintenek a náci karlendítésre. A kisnyilasoknak „meg van bocsátva”. Z. Kárpát marad a közös lista befutó helyén, hiszen a baloldali miniszterelnök-jelölt már korábban megmondta, ők annyira sokszínűek, hogy a fasisztákat is képviselik.

 

 

Borítókép: Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 30-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában