Ukrán válság

2022.03.09. 15:42

Migrációs szervezet: a magyar hatóságok hibátlanul kezelik a menekülthelyzetet

A Nemzetközi Migrációspolitika-fejlesztési Központ (ICMPD) főigazgatója szerint a magyar hatóságok hibátlanul kezelik az ukrajnai háború nyomán kialakult menekültválságot.

Michael Spindelegger a beregsurányi Híd Kárpátaljáért segítségponton tett látogatása alkalmával az MTI tudósítójának elmondta: a delegációjuk egyelőre a menekültek fogadásának és ellátásának folyamatát tanulmányozza, annak érdekében, hogy megfelelő segítséget tudjanak nyújtani.

Hangsúlyozta: egyelőre azt tapasztalják, hogy 

a hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet, illetve a civil szektor és a magánszemélyek is szenvedélyesen dolgoznak a menekültek érdekében.

Hihetetlen ezt a segítségnyújtást látni, ami szép példája a szolidaritásnak

 - fogalmazott Michael Spindelegger.

A bécsi székhelyű ICMPD világszerte 90 országban működik. Azzal a céllal jött létre, hogy kutatásokat végezzen és projekteket hajtson végre a migrációval kapcsolatos kérdésekben, emellett szakpolitikai ajánlásokat adjon kormányzati szerveknek, valamint kormányközi ügynökségeknek.

Borítókép: A háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők pihennek a beregsurányi polgármesteri hivatalnál kialakított segítségponton 2022. március 1-jén (MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában