Információs adat megsértése

2022.03.29. 14:32

Nyomoznak a jobboldali médiumokat ért politikai támadás miatt

A Nemzeti Nyomozó Iroda hivatalból rendelt el nyomozást.

Hatóságunk 2022. március 28-án

hivatalból rendelt el nyomozást a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 423. § (2) bekezdés b) pontjába ütköző információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt

ismeretlen tettes ellen – derült ki a Nemzeti Nyomozó Iroda által küldött válaszból, amelyet Tényi István juttatott el a Magyar Nemzet számára. A bejelentéseiről ismert, egykori országgyűlési képviselő arról érdeklődött, hogy indul-e nyomozás a hétfői, jobboldali médiumokat ért politikai támadás ügyében.

Ismert,

hétfőn reggel elérhetetlenné vált több online jobboldali portál, mint például a Nemzeti Sport, a 888, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner.

A weboldalakon olyan üzenet jelent meg, amiben arra kérték a látogatókat, ne olvassák a jövőben ezeket a médiatermékeket, helyette különböző baloldalhoz köthető tartalmakat ajánlottak az olvasók figyelmébe. 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában