Kormányülés

2022.03.02. 16:27

Orbán Viktor: segítünk a bajbajutottakon (videó)

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé bejegyzését.

Magyarország továbbra sem küld sem katonákat, sem fegyvereket Ukrajna területére – írta Orbán Viktor.

A legfontosabb a magyar emberek élete és biztonsága

Ideértve a Kárpátalján élő magyarokat is – mondta a miniszterelnök videoüzenetében.

A miniszterelnök a kormányülést követően kijelentette:

nem hozhatunk, nem is fogunk olyan döntéseket hozni, amely célponttá változtatná akár a magyarországi településeket, embereket, akár a Kárpátalján élő magyarokat vagy akár ukránokat.

Miután a kormány a háború hetedik napján értékelte a kialakult helyzetet, a kabinet megerősítette, hogy Magyarország továbbra sem küld sem katonákat, sem fegyvereket Ukrajna területére. 

– Megerősítettük, hogy Ukrajna irányába Magyarország területén fegyverek sem haladhatnak át – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A legfontosabb, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon.

A miniszterelnök ugyanakkor arra is rámutatott, hogy Ukrajna a barátunk, bajban vannak és a bajbajutottakon segíteni kell.

– Megindítottuk Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius akcióját. Az első lépésben 600 millió forint értékben küldünk élelmiszert, higiéniai eszközöket és gyermekápolási termékeket – számolt be Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor / Facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában