Biztonság

2022.03.07. 13:08

Őröket telepítenek a buszjáratokra Svédországban

A svéd tartományban több buszjáratra is biztonsági őröket küldenek ki, mert a buszsofőröket rendszeresen megfenyegetik az utasok, akik nem hajlandók jegyet váltani – írja a V4NA.

Svédországban, a smålandi tömegközlekedési eszközökön egye többször fordul elő, hogy az utasok megfenyegetik a buszsofőröket, amikor azok arra kérik őket, hogy váltsanak jegyet. A buszokon azóta kezdődtek újra a fenyegetések, hogy újra ellenőrizni kezdték a jegyeket. A Länstrafiken Kronoberg közlekedési vállalat ezért most arra kényszerült, hogy biztonsági őröket vegyenek fel, akik a buszokon vigyáznak a buszsofőrök testi épségére.

A járvány idején a buszok első ajtajai zárva voltak, és az utasoknak a hátsó ajtókon kellett felszállniuk, azonban a kronobergi Länstrafiken vállalatnak akkoriban problémákat okozott, hogy az ellenőrzés hiányában alig néhányan váltottak jegyet. Most, hogy ismét az első ajtón kell felszállniuk az utasoknak, és újra érvényes jegyet kell felmutatniuk a járművezetőnek, meredeken emelkedni kezdett az agresszív, fenyegető utasok száma, akik megpróbálnak jegy nélkül feljutni a közlekedési eszközökre.

Ezért rendszeresít a vállalat több buszjáraton is biztonsági őröket, akik a buszsofőrök biztonságát hivatottak szavatolni, és a jegyek ellenőrzését is ők fogják végezni.

A közlekedési társaság igazgatója, Pär Welander szerint nagyon szomorú, hogy ilyen dolgok történnek a járművezetőkkel:

Általánosságban nem mondanám, hogy gyakori a járművezetők fenyegetése, de egyre többször fordulnak elő ilyen esetek. Azt hiszem azok után kezdődtek el a fenyegetések, hogy ismét az első ajtón kellett felszállnia az utasoknak, akik azt hitték, hogy ingyen utazhatnak továbbra is a buszokon. Megértem, hogy a járművezetők ezeket az eseteket egyre aggasztóbbnak találják. Az egyik esetben még egy utasra is rátámadtak, aki meg akarta akadályozni, hogy fizikai bántalmazás érje a jármű vezetőjét.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában