Ukrán válság

2022.03.29. 06:21

Orosz–ukrán háború: a Kreml elárulta, milyen esetben vetnének be atomfegyvert (frissül)

Élő közvetítés az orosz-ukrán háború 34. napjáról.

Cikkünk frissül!

Putyin szóvivője arról beszélt, mikor használna atomfegyvert Oroszország

Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a PBS-nek, az Egyesült Államok közszolgálati televíziós csatornájának adott interjút, amiben szóba került az atomfegyverek felhasználása is.

"Nincs kétségünk afelől, hogy az ukrajnai különleges katonai műveletünk minden célkitűzése teljesülni fog. Ebben nem kételkedünk." - mondta a szóvivő az interjúban, majd így folytatta:

De a művelet bármilyen eredménye természetesen nem ok arra, hogy nukleáris fegyvert használjunk. Van egy olyan biztonsági koncepciónk, amely nagyon világosan kimondja, hogy csak akkor használhatunk és fogunk is használni nukleáris fegyvereket, ha az országunkban az állam létét fenyegető veszély fenyegeti, hogy megszüntessük a fenyegetést vagy az országunk létét.

Peszkov szerint az ukrajnai orosz invázió - ahogy fogalmazott, különleges katonai művelet és Oroszország létezése

KÉT KÜLÖN DOLOG, SEMMI KÖZÜK EGYMÁSHOZ.

"Ugyanakkor, ha emlékeznek az elnök nyilatkozatára, amikor február 24-én elrendelte a hadműveletet, volt egy része, amelyben figyelmeztette a különböző államokat, hogy ne avatkozzanak be az Ukrajna és Oroszország közötti ügyekbe a hadművelet során.

Nagyon szigorúan figyelmeztetett,és elég keményen fogalmazott. És azt hiszem, mindenki érti, hogy mire gondolt."

A műsorvezető erre megkérdezte, arra célzott-e ezzel, hogy atomfegyvereket vetne be, ha egy harmadik fél is belekeveredne a konfliktusba? Peszkov azt mondta, nem hiszi, hogy így lenne, de 

minden lehetőségünk megvan arra, hogy ezt megakadályozzuk, és megbüntessük mindazokat, akik be fognak avatkozni.

Arra kérdésre, hogy el tud képzelni olyan helyzetet, amikor Oroszország szükségesnek érezné, hogy bombázzon vagy erőket küldjön egy NATO-országba a konfliktus során, Putyin szóvivője azt mondta, ha nem kényszerítenek minket erre, akkor nem gondolhatunk erre. És nem is akarunk erre gondolni."

Már hét halottja van a mikolajevi igazgatási központ elleni támadásnak

Legalább heten meghaltak, 22-en megsebesültek a az orosz légitámadásban – írta a Kyev Independent.

A közösségi médiában megjelent képek alapján, a többemeletes épület jelentős kérokat szenvedett.

Egyes feltételezések szerint

A TÁMADÁSNAK A HELYI KORMÁNYZÓ, VITALIJ KIM LEHETETT A CÉLPONTJA,

de ő akkor pont nem tartózkodott az épületben.

 

250-300 menekültet fogad a Harmat utcai Idegenrendészet

Naponta 250-300, az ukrajnai háború elől menekülő ember keresi fel az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) fővárosi, Harmat utcai ügyfélszolgálati irodáját, amelyet kizárólag menedékes kérelmezők ügyintézése céljából működtetnek - mondta az OIF budapesti és Pest megyei regionális igazgatóságának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rózsa Mónika közölte: az idegenrendészeti főigazgatóság a kezdetektől segíti és tájékoztatja a háború elől menekülőket, a X. kerületi, Harmat utcai ügyfélszolgálati irodát pedig március 11. óta kifejezetten a menedékes kérelmezőknek tartják fenn. Hétköznap, hétvégén és munkaszüneti napokon is reggel 8 órától várják őket, hosszított nyitvatartással.

 

Információs pontot nyitott az ombudsman hivatala a BOK csarnokban is

Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatására kedden a BOK Sportcsarnokban is információs pontot nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

A hivatal kedden azt közölte, hogy

ZÁHONY ÉS BEREGSURÁNY MELLETT IMMÁR A KORMÁNY ÁLTAL LÉTESÍTETT HUMANITÁRIUS TRANZITPONTON IS SEGÍTIK AZ ÜGYINTÉZÉSBEN, JOGI TANÁCSADÁSBAN A HOZZÁJUK FORDULÓKAT

az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének munkatársai, akik egyúttal Budapesten is közreműködnek a humanitárius segítségnyújtásban.

Mint írták, az Ukrajnából menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartás érdekében a többi között debreceni és miskolci területi irodájukon keresztül is segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulók számára.

 

620 orosz kémet lepleztek le az ukránok

620, Európa-szerte tevékenykedő orosz kémet leplezett le Ukrajna - írja a The Telegraph. Az nem derült ki, hogy az ukrán hatóságok hogyan jutottak hozzá a listához, de a Bellingcat nevű oknyomozó újságírók csoport szerint

EZT KORÁBBI SZIVÁROGTATÁS ALAPJÁN ÁLLÍTOTTÁK ÖSSZE.

A tisztviselők azzal vádolják a listán szereplő személyeket, hogy "különböző bűncselekményekben vettek részt". A listán az érintettek neve, telefonszáma, útlevele és még az ivási szokásaik is szerepelnek.

 

Abramovich is ott van az isztambuli béketárgyalásokon

Roman Abramovich is részt vesz az orosz-ukrán béketárgyalásokon Isztambulban - írja a Sky News. A Chelsea tulajdonosa a tárgyalásokról készült felvételeken is látható.

Több forrás szerint a milliárdos

MIND KÉT DELEGÁCIÓ OLDALÁN FELTŰNT.

A SkyNews emlékeztet: a Kreml korábban azt mondta, hogy Abramovich részt vett a béketárgyalások korai szakaszában. 

 

Adminisztratív épületet ért találat Mikolajivban

Rakétatámadás ért egy adminisztratív épületet Mikolajivban - írja az AFP a város polgármesterének közlése alapján. 

Vitalij Kim szerint

AZ ÉPÜLETBEN LÉVŐK TÖBBSÉGE KI TUTODTT MENEKÜLNI A TÁMADÁS ELŐTT,

de több civil és katona is bentragadt.

 

Az oroszok állítják, ukrán nacionalisták halálra kínoztak embereket Mariupolban

A "nacionalistáktól megszabadított" mariupoli házak pincéjében az orosz katonák megkínzott civilek holttesteire bukkantak - jelentette be Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője Moszkvában hétfő éjjel.

A TÁBORNOK SZERINT AZ ÁLDOZATOK BŐRÉBE NEONÁCI JELKÉPEKET ÉS HOROGKERESZTET VÁGTAK BELE.

A korábban több mint 400 ezer lakosú Mariupol védelme az Azov nacionalista ezred feladata volt. Az orosz hadsereg és a donyecki milícia hétfő este egybehangzóan arról számolt be, hogy meghiúsult egy ukrán helikopteres akció, amelynek célja az alegység parancsnokainak kimentése volt.

Orosz híradások szerint a városnak az orosz támogatottságú szakadár "népi milícia" ellenőrzése alá vont részében a lakosok elpanaszolták, hogy az Azov-ezred fegyveresei a csaknem egyhónapos ostrom alatt válogatás nélkül mindenkire lőttek és semmilyen segítséget sem adtak a civileknek.

Mizincev szerint Harkivban három ember meghalt, és több mint tízen megsebesültek, amikor "nacionalisták" hétfőn tűz alá vették az élelemért és vízért sorban álló lakosokat. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke vizsgálatot rendelt el egy, az interneten közzétett videofelvétel ügyében, amelyen ukrán "nacionalisták" ütlegelnek, majd megölnek egy hátrakötött kezű orosz hadifoglyot.

Hasonló eljárást kezdeményezett egy, a moszkvai partriarkátushoz tartozó ortodox pap ügyében, akit egy felvétel tanúsága szerint a liturgiáról hurcoltak el erőszakkal ukrán fegyveresek Cserkaszi megyében.

 

Két civil halt meg az ágyúzás miatt Donyeckben

Két civil meghalt, 29 pedig megsebesült az elmúlt nap ukrán tüzérségi támadások következtében - mondta Eduard Baszurin ezredes, a donyecki "népi milícia" parancsnokhelyettese a Rosszija 24 hírtelevíziónak.

Mint mondta,

A "NÉPKÖZTÁRSASÁG" TERÜLETÉT TÖBB MINT 250 BELÖVÉS ÉRTE GRAD RAKÉTA-SOROZATVETŐKBŐL

valamint 152, 122, 120 milliméteres aknavetőkből.

 

Mintegy tízezren érkeztek hétfőn Ukrajnából

Magyarország területére hétfőn az ukrán-magyar határszakaszon 5156 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 4741-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

A beléptetettek közül a rendőrség 1142 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik a rendelkezésre álló idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - tájékoztatott az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte kedden a Police.hu oldalon, hogy az ukrajnai háború elől

HÉTFŐN 1140 EMBER, KÖZTÜK 415 GYERMEK ÉRKEZETT BUDAPESTRE VONATTAL.

A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba - tették hozzá.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 73 ember, köztük 49 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tudatták.

A BRFK 31 ukrán tolmáccsal kötött megbízási szerződést, és saját állományából is biztosít tolmácsot.

 

Orosz drónok semmisítettek meg egy üzemanyagbázist

Légi indítású orosz manőverező robotrepülőgépek megsemmisítettek egy nagy üzemanyagbázist a nyugat-ukrajnai Rivne megyében - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a kedd délelőtti hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint a csapást hétfő este hajtották végre Klevan község közelében. Mint mondta,

A BÁZISRÓL A KIJEV KÜLVÁROSAIBAN HASZNÁLT UKRÁN HADITECHNIKAI ESZKÖZÖKNEK SZÁLLÍTOTTAK ÜZEMANYAGOT.

Konasenkov szerint az orosz légierő az éjszaka folyamán 68 ukrán katonai célpontot, a légvédelem pedig három drónt semmisített meg. Összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 123 repülőgépet, 311 drónt, 1738 harckocsit és páncélozott járművet, valamint 181 rakéta-sorozatvetőt veszített.

 

Elkezdődtek a béketárgyalások Isztambulban

Mind Ukrajnának, mind Oroszországnak "jogos aggodalmai" vannak - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök a háborúban álló országok tárgyalódelegációinak isztambuli tárgyalása előtt, felszólítva a feleket arra, hogy "vessenek véget ennek a tragédiának".

Lehetséges olyan megoldást találni, amely elfogadható a nemzetközi közösség számára 

– mondta a török államfő, hozzátéve, hogy a konfliktus elhúzódása senkinek nem áll érdekében. 

Erdogan köszöntője után a delegációk azonnal megkezdték a tárgyalásokat.

 

Három humanitárius folyosó nyílhat meg kedden

Ukrajna újranyitja a humanitárius folyosókat, hogy kimenekítse a civileket a háború sújtotta régiókból - monta az ukrán miniszterelnök-helyettes. A zöld folyosókat egy napra lezárták, mert

KIJEV "EGY LEHETÉSGES OROSZ PROVOKÁCIÓTÓL" TARTOTT. 

Irina Verescsuk kedden azt mondta, hogy keddre három folyosó megnyitásáról egyeztek meg.

Az egyik biztonságos folyosót a dél-ukrajnai Mariupolban próbálják meg kialakítani. A város polgármestere korábban azt mondta, 160 ezer civil rekedt mindenféle energiaszolgáltatás nélkül az Azovi-tenger partján fekvő kikötővárosban, ahol humanitárius katasztrófa fenyeget.

 

Erdogan: A tárgyalásoknak eredményre kell vezetnie

A tárgyalásoknak eredményre kell vezetnie - mondta kedden Recep Tayyip Erdogan Isztambulban, az orosz-ukrán béketárgyalások előtt. A BBC beszámolója szerint

A TÖRÖK ELNÖK MIND ZELENSZKIJT, MIND PUTYINT "ÉRTÉKES BARÁTNAK" NEVEZTE.

Szerinte a mostani tárgyalások utat nyithatnak a két vezető személyes találkozója előtt, amelynek Törökország szintén szívesen adna otthont.

 

Egy atomerőmű közelében lévő várost ért rakétatalálat

Rakétatámadások érték a Dnyeper-folyó partján fekvő Nikopol várost - írja a 
The Kyiv Independent.

A lap a város illetékesi alapján azt írja, hogy a támadásoknak nincsenek áldozataik. A cikkben megjegyzik, hogy

A VÁROS A ZAPORIZSJAI ATOMERŐMŰ KÖZELÉBEN TALÁLHATÓ,

a létesítmény a Dnyepper-folyó túlpartján fekszik.

 

A brit védelmi minisztérium friss jelentése

Az orosz erők továbbra is komoly fenyegetést jelentenek Kijevre, miközben a város északnyugati részén az ukrán erők sikeres ellentámodásokat hajtanak végre Irpinynél, Bucsánál és Hosztomelnél- írja kedd reggeli jelentésében a brit védelmi minisztérium.

Az oroszok heves ágyúzással folytatják a Mariupol elleni offenzívát, de a brit védelmi tárca szerint a fontos Fekete-tengeri kikötőváros központja továbbra is ukrán ellenőrzést alatt van. Máshol az orosz csapatok védekező pozíciókat vettek fel, miközben próbálják újraszervezni az erőiket.

 

Lakóházakba csapódtak be rakéták Harkov mellett

Rakétacsapást indítottak az oroszok hétfőn a Harkovtól nyugatra található Ljubotyin ellen.

Az ukrán erők szerint

A TÁMADÁSBAN TÖBB LAKÓÉPÜLET MEGSEMMISÜLT,

hét ember megsebesült, egy embert pedig holtan húztak ki a romok alól.

 

Az ukrán hadsereg friss jelentése

Az ukrán védelmi erők folytatják a harcot az ország keleti, délkeleti és északkeleti részén: visszatartják az ellenséget, egyes területeken pedig sikeres ellentámadásokat hajtanak végre - írja kedd reggeli Facebook-bejegyzésében az ukrán védelmi minisztérium. 

A közleményben

TOVÁBBRA IS AZZAL VÁDOLJÁK AZ OROSZ CSAPATOKAT, HOGY ÚJABB RAKÉTA- ÉS BOMBATÁMADÁSOKKAL AKARJÁK TELJESEN ELPUSZTÍTANI AZ UKRÁN VÁROSOK LAKÓNEGYEDEIT ÉS INFRASTRUKTÚRÁJÁT.

Azt is írják, hogy Kijev, Zaporizzsja, Csernyihiv, Herszon és Harkov megyék megszállt részein az orosz erők terrorizálják a helyi lakosságot, fosztogatnak és civileket rabolnak el.

Az ukrán védelmi erők közlése szerint hét támadást vertek vissza erőik Donyeckben és Luhanszkban. Az itteni harcok során 12 harckocsit, 10 gyalogsági harcjárművet és 3 gépjármuvet zsákmányoltak.

 

Újra Ukrajnában van Sean Penn

Ukrajnába látogatott Sean Penn, a hollywoodi sztár Lviv kormányzójával, Makszim Kozickijjel közös képet osztott meg a Twitter-oldalán. 

Sky News cikkében emlékeztetett, hogy a színész jótékonysági programokkal segíti az ukrajnai menekülteket.

PENN A HÁBORÚ KIROBBANÁSAKOR UKRAJNÁBAN FORGATOTT EGY DOKUMENTUMFILMET,

a színész március elején gyalogosan, a lengyel határ felé tartó menekültekkel együtt hagyta le az országot.

 

Üzemanyagtárolók kerülhetnek az oroszok célkeresztjébe

Az ukrán fegyveres erők vezérkara legutóbbi jelentésében azt állítja, hogy az orosz erők továbbra is rakétacsapásokat indítanak az ország lakónegyedei ellen, és az üzemanyagtárolókra összpontosítanak, hogy „bonyolítsák a logisztikát".

Az elmúlt napokban a hírek szerint több városban, például a fővárosban, Kijevben, valamint Lvivben, Rivnében, Zsitomirban és Luckban üzemanyag-raktárakat találtak el.

 

Az orosz delegáció már hétfőn este megérkezett

Az orosz tárgyalódelegáció már tegnap este megérkezett Isztambulba, az ukrán delegáció repülőgépe némi késéssel szállt le.

Az ukrán tárgyalókat szállító gép érkezése az isztambuli repülőtérre
Forrás: Anadolu Agency via AFP

 

 

Sok remény nem kecsegtet

Több mint két hét után az első négyszemközti megbeszéléseket tartja Ukrajna és Oroszország. Az isztambuli helyszínre mindkét tárgyalódelgáció megérkezett, de elemzők nem fűznek komoly reményeket, hogy áttörést sikerülne elérni.

A megbeszélések az orosz és az ukrán elnöki tanácsadók között zajlanak, és nem érik el a külügyminiszterek szintjét, akik a hónap elején kudarcos béketárgyalásokat folytattak Törökországban. 

Ukrajna elnöke kijelentette, hogy hajlandó fontolóra venni országa semlegességet, de csakis egy népszavazás, illetve az orosz csapatok kivonása után. Ez még mindig messze van Oroszország követeléseitől.

 

Japán újabb szankciókat vetett ki

Japán kedden közölte, hogy további büntetőintézkedésekkel sújtja Oroszországot. Így a jövő héttől megtiltja, hogy japán luxuscikkeket exportáljanak oda. A gazdasági minisztérium szerint ez járművekre, divatcikkekre és műtárgyakra is vonatkozik.

A kormány azt is közölte, hogy a japán cégeket arra szólították fel: ha Oroszország rubelben kérné a fizetséget a gazdasági műveletekért, utasítsák vissza a kérést.

 

Humanitárius tűzszünetet sürget az ENSZ-főtitkár

Kezdeményezte António Guterres ENSZ-főtitkár, hogy a több mint egy hónapja orosz támadás alatt álló Ukrajnában teremtsék meg egy humanitárius célzatú tűzszünet meghirdetésének feltételeit, és ezáltal tegyék lehetővé, hogy segélyt juttassanak el a rászorulókhoz, és érdemi tárgyalások kezdődhessenek a háború befejezéséről.

A főtitkár megbízta a humanitárius ügyekért felelős helyettesét a tűzszünetre vonatkozó tárgyalások lebonyolításával, és Martin Griffiths már fel is vette a kapcsolatot a felekkel.
 

Érdemi párbeszédet kell létrehozni mindkét féllel a humanitárius tűzszünet lehetőségéről

 

- fogalmazott Guterres, hozzátéve, hogy a háború "emberéletek ezreinek értelmetlen elvesztését" okozta, iskolákat, kórházakat, infrastrukturális létesítményeket tett tönkre, és világszerte felvitte az élelmiszer- és energiaárakat.

Az elmúlt hónapban az ENSZ humanitárius szervezetei a háború által sújtott közel 900 ezer embernek nyújtottak segítséget az élelmezés, valamint a fedélhez és a higiéniai ellátáshoz jutás terén.

 

Radarelhárító gépek kerülnek Németországba

Az amerikai védelmi minisztérium közölte, hogy olyan repülőgépeket küldött Németországba, amelyekre elsősorban az elektronikai hadviselés terén számítanak. A hat Growler EA–18G típusú géppel a NATO védelmi pozícióját kívánják javítani, és nem tervezik bevetni őket az Ukrajnát támadó orosz erők ellen – emelte ki John Kirby szóvivő. 

A Pentagon tisztségviselői azt is jelezték, hogy a tárca további anyagi forrásokat szándékozik kérni az amerikai kongresszustól Ukrajna támogatásának növelése érdekében. Erre a célra a törvényhozás tagjai nemrégiben jelentős összegeket szavaztak meg, ugyanakkor az idei költségvetésben még nem kalkulálhattak a háború miatt megnövekedett szükségletekkel.

 

Újabb tárgyalási forduló

Az orosz és az ukrán küldöttség kedden Isztambulban kezd újabb tárgyalási fordulót. Mint Dmitro Kuleba külügyminiszter elmondta, az ukrán fél legalább a humanitárius kérdésekben szeretne előrelépéseket tenni, de kiemelt céljuk továbbra is a tűzszünet elérése.

 

Moszkva állításai

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfő éjjel a PBS amerikai televíziónak adott interjút, és ebben arról is beszélt, hogy

OROSZORSZÁG ATOMFEGYVERT CSAK ABBAN AZ ESETBEN VETNE BE, HA LÉTÉBEN FENYEGETNÉ VESZÉLY,

és „akármilyen legyen is az ukrajnai hadművelet kimenetele”, erre nem lehet szükség. Megerősítette egyúttal, hogy

MOSZKVA NEM ISMERI EL A NEMZETKÖZI BÜNTETŐBÍRÓSÁG ILLETÉKESSÉGÉT.

Kijelentette azt is, hogy

POLGÁRI LAKÓHÁZAKAT AZ OROSZ ERŐK NEM TÁMADNAK.

 

Heves harcok több régióban is

A széles körű orosz támadásoknak ellenállni próbáló Ukrajnában „nagyon nehéz a helyzet” annak ellenére, hogy

AZ UKRÁN ERŐK AZ ELMÚLT NAPOKBAN ÉRTEK EL HARCI SIKEREKET,

például visszavették az orosz csapatoktól a főváros határában, Kijevtől északnyugatra fekvő Irpiny települést – jelentette ki hétfő éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij elnök. 

Leszögezte, hogy az ország számos részében heves harcok zajlanak, így Csernyihiv, Szumi, Harkiv városoknál, a Donyec-medencében és Dél-Ukrajnában.

KIJEV ÉSZAKI RÉSZÉT TOVÁBBRA IS AZ OROSZ ERŐK ELLENŐRZIK, ÉS IRPINYNÉL IS FOLYTATÓDNAK AZ ÖSSZECSAPÁSOK.

Az elnök azt mondta, hogy a támadókat jelentős veszteségek érték, de ez nem állítja meg őket.

Volodimir Zelenszkij videóüzenetében ismét az Oroszország elleni szankciók szigorítására szólította fel a nemzetközi közösséget, és kifogásolta, hogy a büntetőintézkedések nagyobb mértékű fokozását egyelőre arra az esetre helyezték kilátásba, ha Moszkva vegyi fegyvert vet be. Az ukrán elnök egyebek között

AZ OROSZ OLAJEXPORT ÁTFOGÓ KORLÁTOZÁSÁT SÜRGETTE.

Bírálta Zelenszkij, hogy az orosz erők ismét megakadályozták több humanitárius folyosó működtetését, elsősorban Mariupol kikötővárosnál.

Zelenszkij elnök azzal is vádolta az országa ellen február 24. óta háborút folytató Oroszországot, hogy foszforbombát vetett be. Ukrán tisztségviselők már korábban is illették ezzel a váddal a támadókat, egyebek között Harkovnál.

A fehérfoszfor lángja különösen nehezen eloltható, pusztító tűzzel ég, amíg csak oxigénhez jut. A füstje is erősen mérgező, ezért vegyi fegyvernek számít. Nemzetközi jog tiltja a használatát.

Címkék#háború
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában