Fejlesztések

2022.03.17. 13:22

Potápi: Magyarország jelentősen erősödött

Magyarország jelentősen erősödött gazdaságilag és morálisan is - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Tolna megyei Hőgyészen, ahol a Magyar falu program keretében a településen megvalósult fejlesztéseket adta át.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője és a dombóvári választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje is, hozzátette: a gazdasági erősödés eredményezte azt, hogy a családtámogatási rendszert folyamatosan tudták bővíteni, aminek egyértelmű nyertesei a gyermekes családok.
   

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy április 3-án nemcsak országgyűlési választás lesz, hanem népszavazás is, amely lehetőséget ad "a gyermekeink védelméről szóló kiállásra".
   

A gyermekeink melletti kiállás azt is jelenti, hogy oktatási rendszerünket és intézményeinket is folyamatosan korszerűsítjük 

- hangoztatta.
   

Potápi Árpád János ismertetése szerint az elmúlt időszakban csaknem ezer óvodát építettek, illetve újítottak fel Kárpát-medence-szerte. A dombóvári egyéni választókerületben szinte nincs olyan település, ahol nem történt óvodafejlesztés, és egyre több településen épülnek bölcsődék - jegyezte meg.
   

Közölte, a Magyar falu programra az elmúlt időszakban a választókerület 58 települése közül 56 volt jogosult pályázni, a program forrásaiból Hőgyész csaknem 110 millió forintot nyert el, emellett 132 millió forint pályázati támogatást kapott.
   

Az államtitkár kitért arra is, hogy Magyarország határaitól nem messze háború zajlik. "Mi határozottan kinyilvánítottuk, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy  a magyar emberek biztonsága szavatolt legyen Magyarországon és Kárpátalján is" - mondta.
   

Máté Szabolcs, a település független polgármestere arról beszélt, a Magyar falu program célkitűzése az volt, hogy az ötezer fő alatti településeken sikerüljön megállítani a népességcsökkenést. Hozzátette: Hőgyészen ezt sikerült elérni, 2020 óta nem csökkent a település 2780-as lélekszáma.
   

Beszámolt arról, hogy a programból a község a faluház felújítására 36 millió, az óvoda fejlesztésére 30 millió forintot nyert el, utóbbiból az intézmény egyik épületrészét újították fel, csaknem  5 millió forint értékben pedig udvari játékokat kaptak. Szintén a program 38 millió forint támogatásával újítottak fel két belterületi útszakaszt.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és a dombóvári választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje (b) beszédet mond, mellette Máté Szabolcs (független) polgármester a Somvirág Óvoda Magyar falu programban megvalósult fejlesztéseinek ünnepélyes átadásán a Tolna megyei Hőgyészen 2022. március 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában