Felmérés

2022.03.09. 11:38

Századvég: Orbán Viktor alkalmasabb Magyarország biztonságának megőrzésére, mint Márki-Zay

Ukrajnában február vége óta zajlanak az orosz katonai műveletek, amellyel kapcsolatban Magyarország kormánya leszögezte, hogy kulcsfontosságú hazánk biztonságának garantálása, továbbá annak elkerülése, hogy Magyarország fegyveres konfliktusba sodródjon.

A Századvég megvizsgálta, hogy a kialakult szorongatott helyzetben a magyarok Orbán Viktort, vagy a balliberális pártok miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert tartják-e alkalmasabbnak hazánk biztonságának szavatolására, illetve a konfliktus negatív gazdasági hatásainak enyhítésére. A felmérés kitért a magyar kormány orosz-ukrán konfliktussal összefüggő politikájának lakossági megítélésére is.

 

A többség Orbán Viktort rátermettebb vezetőnek tartja baloldali kihívójánál

A kutatási adatok tanúsága szerint a magyarok 66 százaléka úgy véli, hogy Orbán Viktor az erősebb vezető Magyarország biztonságának a megőrzése szempontjából, ezzel szemben 25 százalékuk szerint ez inkább Márki-Zay Péterről mondható el.

Fontos hangsúlyozni, hogy az orosz-ukrán konfliktus olyan gazdasági következményekkel járhat, melyek hazánkat is érinthetik. Ezzel kapcsolatban kijelenthető, hogy a megkérdezettek 65 százaléka úgy gondolja, hogy a jelenlegi miniszterelnök erősebb, megfelelőbb vezető a gazdaság védelmére, valamint az áremelkedés megakadályozására, mint a baloldal kormányfőjelöltje, ugyanakkor a válaszadók 27 százaléka Márki-Zayt ítéli alkalmasabbnak a fegyveres konfliktus Magyarországot érintő gazdasági hatásainak enyhítésére – írja a Századvég.

A felmérés rávilágít továbbá arra, hogy a megkérdezettek 64 százaléka szerint a családja összességében Orbán Viktor kormányzása alatt lenne nagyobb biztonságban, míg 27 százalékuk Márki-Zay Péter vezetése mellett érezné nagyobb biztonságban családtagjait.

 

A lakosság elégedett az orosz-ukrán konfliktus kormányzati kezelésével

 

Megállapítható, hogy társadalmi elégedettség övezi Orbán Viktor miniszterelnök orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos politikáját. A magyarok több mint kétharmada (68 százaléka) ért egyet azzal, ahogyan a regnáló kormányfő a fegyveres konfliktus következtében kialakult helyzetet kezelte, azonban 27 százalékuk elégedetlenségét fejezte ki ebben a kérdésben – olvasható a Századvég elemzésében.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában