Március 15.

2022.03.15. 19:10

Több százezren hallgatták Orbán Viktor ünnepi beszédét a Kossuth téren

Biztonságosan véget értek az ünnepi programok – közölte Kovács Zoltán.

A március 15-i ünnepi rendezvények biztonságosan véget értek országszerte – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden este a Facebook-oldalán. Kiemelte: a miniszterelnök beszédét a Kossuth téren több százezren hallgatták.

Az államtitkár tájékoztatása szerint kedden 18 óráig a rendőrség országosan 508 rendezvény békés lebonyolítását biztosította.

Ezek közül 449 állami, illetve önkormányzati, 43 kulturális, 12 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint négy más jellegű rendezvény volt.

Az egész országban a legnagyobb rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlottak le az ünnepi programok – írta Kovács Zoltán az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben beérkezett információk alapján.

A március 15-i nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs a keddi nappal befejezte munkáját – tette hozzá az államtitkár, az operatív törzs vezetője.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth téren rendezett állami díszünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában