Nem zárják ki a szándékosságot

2022.04.06. 09:38

Autó ütközött a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének

A jármű kigyulladt, a sofőr a helyszínen meghalt.

Szerdán reggel Bukarestben egy személygépkocsi letért az útról és nekiütközött az orosz nagykövetség épülete kerítésének. A jármű kigyulladt, a sofőr a helyszínen meghalt – adta hírül szerdán a román média, amely szerint a hatóságok nem zárják ki a szándékosság lehetőségét.

A nagykövetség épületénél kedden tiltakozást szerveztek, amelyen a résztvevők elítélték a bucsai vérengzést. A tüntetésen az épület előtt gyerekcipőket helyeztek el, amelyek az ukrajnai háborúban megölt gyerekekre emlékeztettek. A megmozduláson többnyire ukrán nők vettek részt, akik a háború befejezését és a vérengzések elkövetőinek felelősségre vonását kérték.

A PRO TV kereskedelmi televízió értesülése –meg nem erősített források – szerint a gépkocsivezető már az ütközés pillanata előtt felgyújtotta magát. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy a szándékosság lehetőségét is vizsgálják.

Borítókép: Rendőr őrt áll, miközben szakértők vizsgálnak egy autót (j), amely letért az útról és nekiütközött a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének 2022. április 6-án. Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában