Terrortámadás

2022.04.08. 07:11

Az izraeli biztonsági erők lelőtték a Tel-Avivban lövöldöző palesztin fegyverest

Lelőtték az izraeli biztonsági erők péntekre virradóan azt a palesztin fegyverest, aki előző este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében legalább két embert megölt és többeket megsebesített.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat közlése szerint a biztonsági erők egy jaffai mecset közelében találtak rá a merénylőre, aki tűzharcban életét vesztette.
   

Az izraeli katonai rádió azt közölte, hogy a 29 éves férfit Raid Fathinak hívták, és a ciszjordániai Dzsenín lakosa volt.
   

Fathi csütörtök este Tel-Aviv belvárosának több helyszínén is tüzet nyitott, egészségügyi források szerint a lövöldözésnek legalább két halottja és tíz sebesültje van. A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok. Az első lövések a Dizengoff utcán található Szimta (Sikátor) nevű bárban történtek.
   

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével. A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.
   

Vasárnap  rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek el az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Borítókép: A biztonsági erők tagjai Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében, ahol egy lövöldözésben legkevesebb két ember életét vesztette és többen megsérültek 2022. április 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában