Bírálat

2022.04.06. 11:32

Deutsch Tamás: Brüsszel rárontott a magyarokra, miközben háború dúl a szomszédunkban (videó)

A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője felszólalt az Európai Parlamentben, s élesen bírálta a jogállamisági mechanizmus megindítását.

– A magyarok nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg a választásokon és a gyermekvédelmi népszavazáson. A brüsszeli bürokraták ezért a választások után azonnal rá is rontottak Magyarországra – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén. Az uniós parlament szerda reggel az ukrán válság fejleményeit, az uniós állam- és kormányfők március végi csúcstalálkozójának eredményeit vitatta meg, többek között Ursula von der Leyen bizottsági elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnökének részvételével – írja a Magyar Nemzet.

 

 

Mint arra a fideszes politikus felszólalásában rámutatott, a magyarok bár elfogadni nem tudják, lassan már megszokták, hogy

Brüsszel politikai és ideológiai okokból évek óta szándékosan ártani próbál Magyarországnak.

„Ez volt a baloldal politikai stratégiája, a brüsszeli bürokraták pedig beleálltak a baloldal pártján a kampányba. Vasárnap a parlamenti választásokon a magyar polgárok döntöttek, ez a baloldali politika csúfosan megbukott. Soha nem volt még ekkora felhatalmazásunk, mint most. Történelmi többséget szereztünk a választásokon. Magyarországon a kereszténydemokrata politika, a konzervatív-polgári politika, és a hazafias politika győzött.

A magyarok nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg a választásokon és a gyermekvédelmi népszavazáson

– húzta alá felszólalásában a delegációvezető, hozzátéve: a brüsszeli bürokraták ezért a választások után azonnal rá is rontottak Magyarországra, újabb eljárás megindítását jelentették be. „Újabb eljárás, miközben háború dúl a szomszédunkban és Európa egysége mindennél fontosabb” – mondta Deutsch Tamás, aki szerint

a kedden bejelentett eljárásnak semmi köze a jogállamisághoz, az sokkal inkább politikai büntetés.

„Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország, harsogta a baloldal. Brüsszel tegnap pedig bejelentette, hogy megindítják ezt a régóta követelt, kiéheztetési eljárást. Mert ennek az eljárásnak ez a pontos neve” – összegzett.

A politikus szerint a demokrácia alapvető szabályait viszont Brüsszelnek is el kell fogadnia, és nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie, nem a Magyarországgal szembeni politikai háborúskodást kellene szítania, hanem vissza kellene térnie a józan észhez és józan párbeszédhez.

Az ukrajnai eseményekkel kapcsolatosan Deutsch Tamás leszögezte azt is, hogy a magyarok azt akarják, hogy azonnal érjen véget a vérontás.

Mi, magyarok minden erőnkkel segítjük a háború elől menekülőket. Egy emberként mozdultak meg a magyarok, hogy segítsenek. Az elmúlt hetekben majdnem hatszázezer menekültet fogadtunk be, és hatalmas segélyszállítmányokat juttattunk el Ukrajnába. Ez az igazság, még ha kicsinyes politikai trollkodás részeként sokan szándékosan kihagyják Magyarországot a menekülteket befogadó országok felsorolásából.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban, 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában