Vádak Magyarország ellen

2022.04.28. 08:19

Hidvéghi Balázs rendet tett egy francia vitaműsorban (videó)

Ha igazak lennének a korrupciós vádak, nem lenne folyamatos a növekedés Magyarországon – mondta az EP-képviselő az adás során.

Hidvéghi szerint ezek a vádak újabb példái annak, hogy Brüsszel politikai zsarolásra használ fel olyan fontos ügyeket és eszméket, mint a korrupció vagy a jogállamiság egy konzervatív, kereszténydemokrata kormány ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált ügyekben átlagosan az esetek 37 százalékában történik vádemelés – magyarázta Hidvéghi. Franciaországban és Magyarországon 67 százalék, míg Ausztriában 25 százalék ez az arány. A képviselő szerint ez is azt mutatja, hogy az Európai Uniónak nincs szilárd viszonyítási alapja, mikor a korrupcióról beszél.

A képviselő szerint 

– Brüsszel képtelen elfogadni a magyar nép szuverén döntését, pedig az egyértelmű, hiszen a Fidesz idén sorozatban negyedszer aratott elsöprő győzelmet a választásokon.

Szerinte ez egyszerre jelenti az Orbán Viktor magyar kormányfő által vallott politikai irányvonal sikerét, valamint a Brüsszelből érkező vádak és politikai nyomásgyakorlás elutasítását.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője / MTI / Koszticsák Richárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában