Autómentes lehet

2022.05.15. 17:23

Karácsony szerint a fővárosiak többsége támogatja a pesti rakpart lezárását

A főpolgármester egy közvélemény-kutatásra hivatkozik, és szerinte a pesti rakpart egy szakasza gyalogos sétánnyá változhat.

„A budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését!” – szögezte le Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely vasárnap. A főpolgármester úgy fogalmaz: „a pesti rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat.”  – hívja fel a figyelmet a Mandiner.

A válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes

A főpolgármester bejegyzésében egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozik, amely kapcsán többek között azt írja, a válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes, végig gyalogos rakpartot szeretne.

Mert a város talán legszebb pontja nem azért van, hogy autópályaként használjuk, hanem hogy mindannyian csodálhassuk a Duna és a budai látkép szépségeit

– fogalmaz a főpolgármester.

Mint írja: „Köszönöm mindenkinek, aki támogatja a rakpart gyalogos fejlesztését, akit pedig még nem sikerült meggyőznünk, az látogasson ki valamelyik hétvégén a rakpartra, és élvezze ezt a páratlan várost, Budapestet!” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Karácsony Gergely írását az alábbiakban tekintheti meg:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely (MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában