„Nem támogatjuk!”

2022.05.02. 09:34

Kovács Zoltán: a magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében változatlan

A magyar kormány továbbra sem támogatja az Oroszország elleni olaj- és gázembargót – ezt a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfői Facebook-bejegyzésében nyomatékosította.

Kovács Zoltán azt írta a Facebook-oldalán,

a magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében nem változott: nem támogatjuk!

Az államtitkár arra reagált, hogy a ZDF német országos közszolgálati televízió közlése szerint a német álláspont megváltoztatása után már az összes európai uniós tagállam hajlandó támogatni, hogy a közösség az Ukrajna ellen indított orosz háború miatti újabb büntetőintézkedések között állítsa le az orosz kőolaj behozatalát.

A ZDF egy magas beosztású EU-s diplomatára hivatkozva azt közölte, hogy Németország mellett Ausztria, Magyarország és Szlovákia, az EU déli térségéből pedig Görögország, Olaszország és Spanyolország ellenezte az orosz olajvásárlások leállítását.

A keleti tagállamok elsősorban azért ellenezték a gyors importtilalmat, mert nagymértékben függnek az orosz kőolajszállításoktól.

Borítókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában