Történelmi mélypont

2022.05.15. 10:34

Vona Gábor: a Jobbik mélypontjáért Jakab Péter a felelős

Az egykori pártelnök szerint a Jobbik Stockholm-szindrómába került, és a tagságnak önkritikát kellene gyakorolnia.

Ez a Jobbik történelmi mélypontja – jelentette ki Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, a Jobbik egykori elnöke az ATV Öt című műsorában.

Vona Gábor szerint a választások óta eltelt másfél hónapban csökkent a Jobbik népszerűsége, és ennek Jakab Péter a személyi felelőse, aki mindenkit felelősnek tart magán kívül.

Magával kapcsolatban egy felelős van: a bőrdzseki. A bőrdzseki vitte el a balhét, mert azt nem láttuk a választások óta rajta– hangsúlyozta.

A Jobbik egykori elnöke szerint Jakab is bízik a gazdasági válságban, mert arról beszél, hogy majd ha jön a válság, akkor ott lesznek.

Ez a Jobbik történelmi mélypontja, ilyen mélyen még nem volt a Jobbik, mint most– jelentette ki Vona.

Kitért arra is, ilyen helyzetben miként lehetséges az, hogy valakit mégis újraválasszanak elnökké. Szerinte ez azért lehetséges, mert nincs már más.

Szerintem Jakab Péter körül egy Stockholm-szindrómába került ez a párt. Hiszen akik még ott maradtak, azok mind részesei voltak, mind cinkosai voltak ennek az egész politikai ámokfutásnak, és önmagukkal szemben is ennek a tagságnak kritikát kellene gyakorolnia, ami nyilván a legnehezebb

– fejtette ki a párt egykori elnöke.

Borítókép: Jakab Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában