Vélemény

2022.06.06. 13:20

Kovács Zoltán: idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a politizálás miatt

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár védelmébe vette a magyar–angolon szurkoló fiatalokat.

Markánsan fogalmazta meg Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, mit gondol azokról, akik a gyerekeket hibáztatják azért, ami a Puskás Arénában történt szombaton a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt – írja a Magyar Nemzet.

Az angol válogatott ismét letérdelt a gyepen a sípszót megelőző néhány másodpercben, amivel a rasszizmus elleni tiltakozásukat szerették volna kifejezni. A gesztus hitelességét a világon, így Magyarországon is sokan vitatják.

A vendégjátékosok térdelése alatt a stadionban hallható gyerekzsivaj nem hagyott alább, ezt sokan úgy értelmezték, hogy a magyar gyerekszurkolók a nemtetszésüket fejezték ki az angolok politikai akcióját illetően. A brit sajtóban ez az olvasat futótűzként terjedt el, a magyar gyerekeket kirekesztőnek bélyegezve.

Erre reagált úgy Kovács Zoltán, hogy idiótának nevezett mindenkit, aki a gyerekeket hibáztatja a politizálásért.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ezek után tweetjében gratulált a magyar válogatottnak az 1–0-s győzelemért, és megjegyezte, a meccset a helyszínen követő 35 000 gyerek tapsot érdemel.

A szombati Nemzetek Ligája meccset felnőttközönség nélkül rendezték meg, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt. Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették. Az MLSZ a szabályok adta lehetőséggel élve 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar–angol mérkőzésre.

Borítókép: A győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország–Anglia mérkőzés végén a Puskás Arénában, 2022. június 4-én 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában