Diplomácia

2022.06.28. 11:53

A vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt a miniszterelnök

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnami nemzetgyűlés elnökét; a megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Vuong Dinh Hue személyesen is gratulált Orbán Viktornak az elsöprő választási győzelemhez, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre.

A tárgyaláson – melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is – elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnami diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

CSÁK János; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; VARGA Judit; VUONG DINH HUE
Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is – hangzott el.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Vuong Dinh Huét, a vietnami nemzetgyűlés elnökét (j2) a Karmelita kolostor teraszán 2022. június 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában