Uniós bővítés

2022.06.20. 15:46

Orbán Viktor az EU-csúcs előtt: Ukrajna, Moldova, Grúzia és Bosznia is legyen tagjelölt

A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor egyetértett azzal az uniós javaslattal, hogy Ukrajnának és Moldovának adják meg az EU-tagjelölti státuszt. 

Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarországnak - több másik tagállammal együtt - az az álláspontja, hogy Grúzia és Bosznia esetében is biztosítani kell a tagjelöltséget, mégpedig egy ütemben - mondta a sajtófőnök.

ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b, a monitoron) kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen a június 23-án kezdődő kétnapos uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án
Forrás: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki sajtóiroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában