Békére van szükség

2022.07.04. 16:20

Dömötör Csaba: ha a baloldalon múlt volna, akkor közelebb lennénk a háborúhoz

Az államtitkár elmondta, hogy a háborús helyzetben az határozza meg a magyar gazdaság mozgásterét, hogy mikor lesz béke.

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a parlamentben, a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte megszorítások vannak Magyarországon, és az a meglátása, hogy válságban van a kormány. Ezután a Gyurcsány párt politikusa áttért arra, hogy a házelnök rendszeresen bünteti a baloldali politikusokat, és elveszi tőlük a szót, mert törvénytelennek nevezik a kormányt. Továbbá Varju felemlegette a baloldali sajtó által felkapott témát, a Szent Ferenc Alapítvány egyik korábbi nevelőjének az ügyét.

– A gyermekvédelem ügyében a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak – válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette: méltatlan, hogy az ügybe bele akarja keverni Böjte Csaba testvért, és illeszkedik abba a sorba, amit az elmúlt években a DK, valamint az egész baloldal bemutatott az egyházak ellen.

Szégyenteljes a felszólalása 

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Ezután a gazdasági kérdésekre reagálva Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy hazánkra egy háború árnyéka vetül, és ha a baloldalon múlt volna, akkor közelebb lennénk a háborúhoz. 

– Az önök képviselői gátlás nélkül állítják azt, hogy máshol igazából nincs infláció, ez csak Magyarországot sújtja 

– rögzítette az államtitkár. Továbbá jelezte, hogy a háborús helyzetben az határozza meg a magyar gazdaság mozgásterét, hogy mikor lesz béke.

– Erőteljes a gazdaság növekedése, annak ellenére, hogy először járvánnyal, majd egy háborúval szembesültünk 

– jegyezte meg Dömötör Csaba, majd emlékeztetett, hogy a munkanélküliségi ráta minden nehézség ellenére csak háromszázalékos, míg a baloldal idején tizenkettő százalékos volt.

Borítókép: Dömötör Csaba (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában