A pártelnök veszi át a helyét

2022.07.06. 10:07

Frakcióvezetőként is megbukott Fekete-Győr András, lecseréli a Momentum

Frakcióvezetőként is megbukott Fekete-Győr András. A párt képviselői leváltották erről a posztról is. Korábban pártelnökként és a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként bukott egy hatalmasat Fekete-Győr.

A tavaszi ülésszakot követően a Momentum frakcióját is a pártelnök, Gelencsér Ferenc vezeti majd. Erről a Momentum elnöksége a Momentum parlamenti frakciójával egyeztetve „a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében" döntött – írja a párt közlése nyomán az Origo. 

GELENCSÉR Ferenc
Helycsere: Gelencsér Ferenc, a Momentum új elnöke és új frakcióvezetője (állva), előtte Fekete-Győr András ex-pártelnök és ex-frakcióvezető
Forrás: Bruzák Noémi / MTI

Noha korábban pártelnökként és a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként bukott egy hatalmasat Fekete-Győr, a közlemény szerint a Momentum alapítójaként és országgyűlési képviselőjeként, ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a "párt meghatározó politikusa marad, továbbra is a párt élvonalából fogja a Momentum közösségét erősíteni".

Gelencsér Ferencet május 29-én választotta pártelnöknek a Momentum küldöttgyűlése. Fekete-Győr András 2017-től 2021 őszéig volt az ellenzéki párt elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában