Biztonságpolitika

2022.07.09. 17:46

Menczer Tamás: békére van szükségünk

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – mondta Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.
A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is

–mondta Menczer Tamás, majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak. 

Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak– emlékeztetett az államtitkár.
Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el.

A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk– mondta Menczer Tamás.

Borítókép: A KKM által köreadott fotón Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára (j3) beszél a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon Horvátországban 2022. július 9-én. Mellette ina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszter (b2), Ivan Korcok szlovák külügyminiszter (b). MTI/KKM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában