CPAC

2022.08.19. 21:08

Orbán Viktort egyre nagyobb figyelem övezi a tengerentúlon

A magyar kormányfőben az amerikai jobboldal azt a vezetőt találta meg, akivé remélték, hogy Donald Trump válik majd – írta a Wall Street Journal.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor CPAC-en elhangzott beszéde továbbra is az amerikai közéleti diskurzus egyik fő tárgya. Ezúttal a Wall Street Journal közölt egy meglepően korrekt cikket arról, hogy a magyar miniszterelnök hogyan vívta ki az amerikai jobboldal tiszteletét

– írta Orbán Balázs pénteken a Facebookon.

„Az amerikai konzervatívok már 2015-ben, a migrációs válság idején felfigyeltek Orbán Viktorra, és azóta csak egyre nagyobb tisztelet övezi. Az amerikai lap szerint ennek oka, hogy a filozófiailag kifinomult és politikailag éles eszű miniszterelnök olyan intellektuális koherenciát és politikai struktúrát biztosít, amelyre Donald Trump nem volt képes” – olvasható a miniszterelnök politikai igazgatójának posztjában. 

A magyar miniszterelnök személyében így az amerikai jobboldal azt a vezetőt találta meg, akivé remélték, hogy Trump elnök válik majd.

A Wall Street Journal cikkében azt írja, Orbán Viktorról az amerikai konzervativizmus számos neves képviselője nyilatkozott elismerően. Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője szerint „Magyarország sok tanulsággal szolgál”, Steve Bannon, Trump elnök főtanácsadója pedig úgy véli, hogy Orbán Viktor „a világ egyik legfontosabb erkölcsi vezetője”.

„Példaként tekintenek rá továbbá a nemzeti konzervatívok is, akik a magyar miniszterelnök kiállását dicsérik az erős határok és nemzeti érdekek mellett, valamint a keresztény gondolkodók is, akik a keresztény értékek és a családok védelme melletti elszántságára néznek fel.”

Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt egyre nagyobb figyelem övezi a tengerentúlon, annak a jele, hogy az amerikai konzervatív mozgalom az útmutatást már nem az angolszász világból, hanem a kontinentális Európából várja

– zárul Orbán Balázs bejegyzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában