Árnyékkormány

2022.09.19. 11:42

Gyurcsány Ferenc bemutatta előretolt hadosztályát, élükön Dobrev Klárával

Noha kormányzásra készülnek, a DK-nak még egy élő közvetítést sem sikerült zökkenőmentesen lebonyolítania, amelyen éppen Dobrev Klára mutatta be „árnyékkormányát”.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc felesége hétfői sajtótájékoztatóján alig kezdte el beszédét, amikor a saját, illetve a DK Facebook-oldalán is közvetített esemény hirtelen megszakadt – írja a Magyar Nemzet.

Dobrev Klára bejelentette: árnyékkormányában Molnár Csaba a kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán a pénzügyminiszter, Rónai Sándor a külügyminiszter, Arató Gergely a kormányprogramért felelős miniszter, Mustó Géza a belügyminiszter, Kordás László pedig a bér- és munkaügyi miniszter.

DOBREV Klára
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én
Fotós: Kovács Anikó / Forrás: MTI

Gyurcsány Ferenc feleségének árnyékkormányában továbbá Gy. Németh Erzsébet a szociális és nyugdíjügyi miniszter, Komáromi Zoltán az egészségügyi, Varju László az energia- és rezsiügyi miniszter, Dávid Ferenc a gazdasági miniszter, Vadai Ágnes a honvédelmi miniszter, Oláh Lajos a környezetvédelmi és klímaügyi miniszter, Benedek Szilveszter a mezőgazdasági miniszter.

Barkóczi Balázs az oktatási miniszter, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester az önkormányzati miniszter, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó pedig Szitka Péter kazincbarcikai polgármester. Az árnyékkormány szóvivője Kálmán Olga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában