Ukrán válság

2022.09.15. 12:55

Merényletet kísérelhettek meg Vlagyimir Putyin ellen

Vlagyimir Putyin orosz államfő autója ellen vélhetően egy gyilkos szándékú támadási kísérletet hajtottak végre – írja a brit Daily Mail nyomán a Mandiner. Az eredetileg az orosz General SVR Telegram-csatornáján megjelent információt egyelőre nem erősítette meg senki.

Vlagyimir Putyin orosz elnök

Forrás: Sputnik/AFP

Fotó: Gavriil Grigorov

A Putyin-kritikus General SVR csatorna rendszeresen belső információnak titulált állításokat közöl a Kremlről.

 

A híresztelés állításai szerint az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél hangos robajra lettek figyelmesek, amelyet aztán füstfelhő követett. Ezután az autó biztonságosan folytatta az útját, az elnöknek pedig nem esett bántódása. 

 

A meg nem erősített állítások szerint az incidens után számos embert letartóztattak az államfői biztonsági szakszolgálat körében, emellett pedig a testőrök egy része is nyomtalanul eltűnt.

A Telegram-csatorna azt állítja, az incidens kivizsgálását és az azzal kapcsolatos minden információt titkosítottak, és minden érintettet figyelmeztettek, hogy felelősségre vonják őket az információk terjesztéséért. Azt is állítják: az elnök személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és több más személyt felfüggesztettek és őrizetbe vettek.

Az eredeti cikket ide kattintva érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában