Nyolc év

2022.09.24. 16:07

Szijjártó Péter a leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminiszter a rendszerváltás óta

Puskás-labdákat ajándékoz külügyminiszter kollégáinak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) Puskás Ferenc, az aranycsapat egykori labdarúgója kézjegyével ellátott focilabdát ajándékoz Pham Vu Luan vietnami oktatási miniszternek találkozójukon Hanoiban 2016. január 12-én

Forrás: MTI/KKM

Fotó: Kovács Márton

A rendszerváltás óta Szijjártó Péter a leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminiszter Magyarországon. Ma, szeptember 24-én van pontosan nyolc éve, hogy letette a külügyminiszteri esküt az Országgyűlés előtt.

A New York-i ENSZ Közgyűlést követően ez alkalomból a Blikk egy villáminterjút készített a tárcavezetővel, aki több érdekes kérdésre is választ adott.

Elmondta, a hivatalba lépését követően lecserélték a protokollraktár tartalmát, és a porcelánok helyét Puskás Ferenc nevéhez kötődő labdák, mezek és ajándéktárgyak vették át. Bevallása szerint a külügyminiszter kollégái gyermeki örömmel fogadják a labdarúgáshoz fűződő ajándékokat. Viszont cserébe is ehhez a sportághoz köthető tárgyakat kap.

Szijjártó Péter az egyik legemlékezetesebb pillanatnak pedig azt tartja, amikor nyaralás közben a gyermekeivel a Balatonban tudta meg, hogy

Debrecen nyerte a beruházást, Magyarországon épül fel a BMW új gyára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában