Elhivatottság

2022.10.16. 21:31

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerték el dr. Béres József munkásságát

A díjat Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Szunai Miklós főtitkár adták át.

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerték el dr. Béres József munkásságát

Forrás: OTS

Fotó: Béres Gyógyszergyár Zrt.

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerte el dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa szombaton, Budapesten. A magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért odaítélt díjat Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Szunai Miklós főtitkár adták át. Az évente odaítélt elismeréssel - melyet az elmúlt évben Karikó Katalin biokémikus vehetett át - azokat díjazzák, akik hivatásuk gyakorlása mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak - adta hírül az OTS. 

Dr. Béres József okleveles vegyész, a kémia tudomány kandidátusa, címzetes egyetemi tanár, hazánk legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő gyógyszergyárának, a Béres Gyógyszergyárnak az elnöke. Az általa vezetett vállalat életében az elkötelezett társadalmi felelősségvállalás a cég megalakulása óta kiemelkedő fontossággal bír, támogatói a rászoruló és beteg embereknek, az oktatómunkának és a kulturális életnek. A széleskörben végzett támogatások mellett dr. Béres József elhivatott a magyarság értékeinek ápolásában is. 2002-től az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosaként, a tokaji bor, mint az egyik legjelentősebb, legrégibb magyar márka és hungarikum újbóli felemelkedésének elhivatott szolgálója. 2009-ben Szép magyar ének címmel népdalgyűjteménye jelent meg. Daloskönyvével magánküldetést teljesít; az elmúlt 13 évben sokat tett a magyarság hagyományainak minőségi szolgálatával határainkon belül és a határokon túli területeken is. 

Dr. Béres József aktívan kiveszi részét a közéletből is: tagja a Százak Tanácsának, kurátora a Bethlen Gábor Alapítványnak, a Latinovits Zoltán Emlékmű Alapítványnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Alumni Tanácsának, Testületének és Alapítványának, a Millenáris Tudományos Kulturális Alapítványnak, a balatonszemesi Hunyady-díj Bizottságnak, valamint a Budai Görögkatolikus Egyházközség egyháztanácsának.
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában