Kormánypárti sikerek

2022.10.01. 07:31

Tarol a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

Budapesten eddig nyolc körzetet hódítottak vissza a baloldaltól a kormánypártok - számol be róla a Magyar Nemzet.

Illusztráció/Szavazók az időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Vizsláson

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a tízezer fő feletti településeken összesen 41 választást tartottak április 3-a, az országgyűlési választások óta. 

A Fidesz–KDNP 34 helyen indított jelöltet, 27 választáson pedig nyertek is a kormánypárti indulók. 

Csaknem 80 százalékos hatékonysággal tarolt a Fidesz–KDNP az április 3-a óta megtartott időközi választásokon. Budapesten eddig nyolc körzetet hódítottak vissza a baloldaltól a kormánypártok 
Forrás: Magyar Nemzet

A baloldali pártok jelöltjeit öt helyen választották meg, kilenc helyen pedig függetlenek győztek. Persze voltak olyan függetlenek is, akiket támogattak pártok: a Salgótarjánban nyertes jelölt plakátján a baloldali pártok logói szerepeltek.

Budaörsön Fidesz-közeli független jelölt nyert, Szolnokon a fideszes polgármester jelöltje, Békéscsabán pedig a megválasztásakor Fidesz által is támogatott polgármester jelöltje győzött.

Ezzel együtt is azt jelentik ezek a számok, hogy 79 százalékos hatékonysággal húzták be a jobboldali jelöltek az időközi választásokat április óta, Budapesten eddig nyolc olyan önkormányzati egyéni választókerületet hódítottak vissza a baloldaltól, amit 2019-ben még simán megnyert a hatpárti összefogás. 

Emellett a kormánypártok nyertek Egerben, Szegeden, Dunaújvárosban és Miskolcon is.

A baloldali pártok bénultságát jól mutatja, hogy voltak olyan tízezer fő feletti települések, ahol nem is állítottak jelöltet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában