Fényes szelek

2022.11.16. 11:22

Gyurcsányék más pártok tagjait is elszipkáznák

Kilépett a DK-ból annak egykori alelnöke, Nagy Huszein-Tibor személyi kultuszt emleget - írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára 2019. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A jelek szerint Gyurcsány Ferencék újabb eszközt vetnek be, hogy elérjék immár nem is titkolt céljukat, miszerint „újra kell rendezni az ellenzéki térfelet”, ahol a DK-é a vezető szerep, és amely immár „nem fél alkalmazni az erejét”. A DK október végi kongresszusán ugyanis módosították az alapszabályt, azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy mi célból. 

Úgy döntöttünk, hogy azt a DK megalakulása óta meglévő szabályt, miszerint tagjaink nem lehetnek más párt tagjai, bizonyos keretek között feloldjuk. Magyarán szólva, lehetőséget biztosítunk a DK-hoz való csatlakozásra olyanok számára is, akik más pártnak is a tagjai – mondta a Magyar Nemzet kérdésére Molnár Csaba. A DK ügyvezető alelnöke hozzátette, hogy a részletszabályokat egyelőre még nem dolgozták ki, azokról később az elnökség fog dönteni. 

Az egykori alelnök kitért arra is, hogy a

 DK „működésében korlátozottan, inkább csak formálisan érvényesülnek a demokratikus alapelvek” és „egyre nagyobb súlyt kapnak azok, akik képtelenek élni is a demokratikus utat”

. „Minden kritikai észrevételt, jobbító javaslatot, ellenvéleményt arroganciával, gyűlölettel utasítanak el, képtelenek érdemi vitára, személyi kultuszt építenek. A párt vezetése pedig képtelen ennek gátat szabni, vagy tán nem is akar” – írta Nagy-Huszein Tibor.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában