Távirat

2022.11.14. 15:58

Kövér László részvétét fejezte ki az isztambuli robbantás miatt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke táviratot küldött Mustafa Sentopnak, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökének, amelyben részvétét fejezte ki a vasárnap délutáni isztambuli robbantás miatt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az MTI-hez is eljuttatott, hétfői táviratban Kövér László azt írta, nagy fájdalommal értesült az Isztambul belvárosában történt „felháborító terrortámadásról, amely békés polgárok körében számos áldozatot követelt”.

A házelnök megerősítette, Magyarország határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját, és a Török Köztársasággal együtt határozottan kiáll ellene.

„Ebből a szomorú alkalomból hadd fejezzem ki őszinte részvétem a Magyar Országgyűlés nevében az áldozatok hozzátartozóinak” – fogalmazott Kövér László, mielőbbi felépülést kívánva a sérülteknek.

A robbanás Isztambul egyik népszerű sétálóutcájában történt, a detonációban hatan meghaltak és 81-en megsebesültek.

A merényletet a török média beszámolói szerint egy fiatal, szíriai állampolgárságú nő hajtotta végre a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) megrendelésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában