Diplomácia

2022.11.25. 18:48

Novák Katalin Ukrajnába utazik, Zelenszkijjel találkozik az államfő

A magyar köztársasági elnök először Lengyelországba utazik repülővel, s onnan vonattal megy tovább Ukrajnába.

Novák Katalin köztársasági elnök

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Kijevbe indult pénteken Novák Katalin – írja a Magyar Nemzet az Index.hu cikkére hivatkozva. A hírportál úgy tudja, a magyar köztársasági elnök először Lengyelországba utazik repülővel, és onnan Ukrajnába vonattal megy.

Az orosz–ukrán háború február 24-ei kezdete óta ez lesz a legmagasabb szintű kétoldalú találkozó a két ország vezetői között.

Korábban Novák Katalin is csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítéli el az október 10-én Ukrajnát ért támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

„Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit”

– hangsúlyozzák közleményükben az államfők.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a sajtóértesüléssel kapcsolatban azt a választ adta:

a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában