Magyar siker

2022.12.08. 17:12

Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A budapesti Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár minden eddiginél több szavazatot kapott.

Idén is az Advent Bazilika karácsonyi vásár lett Európa legjobbja

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ismét a Szent István téri Advent Bazilikát választották Európa legjobb karácsonyi vásárának a European Best Destinations turisztikai portál szavazásán. 

 

A magyar vásár a 2019-es és a 2021-es győzelmét követően idén minden eddiginél több voksot kapott a november 25-e óta zajló versenyen, a vásár szervezőinek közleménye szerint idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés repítette az európai mezőny első helyére.

 

Az Advent Bazilika olyan városok karácsonyi vásárait utasította maga mögé, mint  a második helyre befutó lengyelországi Gdansk, vagy a harmadik romániai Craiova. Bécs csak a 4. helyet tudta megszerezni, Mozart szülővárosa, Salzburg pedig huszadik lett. 

Az Advent Bazilika vásáron egyebek mellett jégpálya, 12 méteres karácsonyfa, fényfestés és mintegy 120 minőségi kézműves és gasztronómiai kiállító fogadja az érkezőket Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában