Bosszú?

2022.12.02. 06:29

Karácsony bünteti a jobboldali vezetésű kerületeket

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd a Magyar Nemzetnek aaról beszélt, hogy a főpolgármester háttérbe szorítja a jobboldali vezetésű kerületeket, amelyeknek nem a főváros, hanem a kormány segít.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– A főpolgármester nemcsak Csepelt, de az összes jobboldali vezetésű kerületet háttérbe szorítja – nyilatkozta nemrégiben a Hír TV-nek Csepel fideszes polgármestere. Borbély Lénárd emlékeztetett arra is, hogy Karácsony Gergely a Covid-járvány ideje alatt egyetlen fejlesztési tervet sem osztott meg a főváros jobboldali polgármestereivel.

Úgy tűnik, hogy az útfelújítások nyertesei a baloldali vezetésű kerületek, többek között a XV. és a XIV. kerület. 

Szeptemberben derült ki, hogy a XV. kerületben a BKK beruházásában csaknem egy év alatt megújul az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca, emellett új gyalogátkelőhelyeket létesítenek, valamint akadálymentesítik a Fő téri villamosmegállót.

Novemberben pedig arról szóltak a hírek, hogy újabb útszakasz újult meg Zuglóban: a Vezér utcai nagy beruházás Füredi utca felé vezető oldalának megújult részét Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Hajdu Flórián alpolgármester adta át hivatalosan a kerület lakosainak.

Ezzel szemben Budapesten a külső kerületi részeket a Budapest útépítési programban újítják föl, amit Szatmáry Kristóf miniszteri biztosként vezet. Legutóbb Kovács Péterrel, a XVI. kerület fideszes polgármesterével együtt nyilatkozta, hogy zavartalan a forgalom a Veres Péter út felújított szervizútján, ugyanis a Budapesti útépítési programnak köszönhetően a teljes beruházást kormányzati forrásból tudtuk finanszírozni, ami ennél az útnál csaknem 160 millió forintot jelent. 

Szatmáry Kristóf úgy fogalmazott: ahogy még másik két felújítandó kertvárosi főút, úgy a Thököly út is a Fővárosi Önkormányzat kezelésébe tartozik, ők azonban nem támogatták a már elég rossz állapotban lévő utak felújítását. Végül a kormány több milliárd forintos támogatásának köszönhetően tudott idén megújulni a Thököly út, a Magtár utca és a Rózsa utca is.

Az útfelújítások mellett más feladatokat is el kell végezniük a kerületi vezetéseknek a főváros helyett. – Ismét a főváros helyett szállíttattuk el a lakossági veszélyes hulladékot – tájékoztatott Facebook-posztjában Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában