Függetlenek?

2022.12.08. 06:57

Közvetlen uniós támogatást kap több hazai, a Soros-hálózathoz köthető civil szervezet

Az 1,4 milliárd forintot „a jogállamiság, a demokrácia, az egyenlőség és az emberi jogok védelmére és népszerűsítésére” fogják költeni a kormányellenes megmozdulásokon rendre jelen lévő, magukat függetlennek mondó szervezetek.

Soros György beszédet mondott a Világgazdasági Fórum (WEF) éves találkozóján 2020. január 23-án Davosban

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Csaknem másfél milliárd forint közvetlen uniós pénzhez jutott több, a Soros-hálózathoz köthető magyar egyesület, pontosabban az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium, amelynek tagjai az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete – írja a Magyar Nemzet.

A hírt Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-képviselője jelentette be pár napja a saját közösségi oldalán, sikerként könyvelve el mindezt. Állítása szerint a magyar kormány évek óta próbálja ellehetetleníteni a tőle független „civilek” működését, ami ellen ők mindig, minden lehetséges eszközzel felléptek a tüntetésektől a tiltakozó akciókon keresztül az európai parlamenti felszólalásokig.

A négymillió eurós forrásról az Ökotárs Alapítvány a közleményében azt írta, hogy a következő három évben nyílt pályázatok útján fognak támogatást adni „a jogállamiság, a demokrácia, az egyenlőség és az emberi jogok védelme és népszerűsítése érdekében dolgozó hazai civileknek”.

A fent említett négyes konzorcium mindegyike a Soros-hálózat által támogatott civilek közé tartozik, fő tevékenységeik közé sorolható a kormányellenes tüntetéseken való részvétel. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában