Megbízások

2022.12.13. 07:48

Milliókat fizetett az MSZP rejtélyes tanácsadó cégeknek

A Dolgozó Vidék Bt. és a Trijana Tanácsadó Bt. szocialista kifizetőhelyként működhetnek – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Tóth Bertalan, az MSZP képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Tizenötmillió forintot fizetett mezőgazdasági és vidékpolitikai tanácsadásért a Magyar Szocialista Párt egy bizonyos Dolgozó Vidék Betéti Társaságnak 26 hónap alatt

 – derül ki az Országgyűlés honlapján fellelhető nyilvános szerződésekből. A megbízásokat egytől egyig Tóth Bertalan, az MSZP korábbi társelnöke írta alá. A Baksán bejegyzett cég mindössze húsz kilométerre található Pécstől, ahol Tóth Bertalan született, és alpolgármestere is volt a baranyai megyeszékhelynek – írja a Magyar Nemzet

Bőkezűen bánt Tóth Bertalan a Trijana Tanácsadó Bt.-vel is, amelyet 2019-ben jegyeztek be a cégbíróságon, és már ebben az évben meg is kapta első megbízását a szocialistáktól, csaknem ötmillió forintért. Az összegért cserébe a Litresits András vezette cég tájékoztató anyagokat készített az MSZP-frakciónak, és szóbeli konzultációkat tartott. 

A Trijana Bt. azóta megszakítás nélkül kap megbízást a szocialista párttól: eddig összesen 37 millió forint értékben.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában