Interjú

2022.12.22. 14:26

Orbán Ráhel: magasabb szintre kell emelni a budapesti turizmust

A kormányfő legidősebb lányát gyermekkoráról, édesapjával való viszonyáról, családjáról és a politikáról is kérdezték.

Orbán Ráhel

Forrás: Mandiner

Fotó: Földházi Árpád

Interjút adott a Mandinernek Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya. Az interjú számos témát érintett, például hogy milyen gyermekkora volt, hogyan ismerkedett meg férjével, Tiborcz Istvánnal, milyen nagyapa Orbán Viktor és hogyan készül a család a karácsonyra.

Orbán Ráhel a gyermekkorával és a pályakereséssel kapcsolatban elmondta, a turizmus és vendéglátás 16 éves kora óta érdekli, attól kezdve tudatosan készült erre a pályára, a gimnázium és az egyetem alatt is több nyarat különböző nyári kurzusokon töltött, nyelveket tanult, dolgozott.

Férjével, Tiborcz Istvánnal egy feltámadási misén találkozott először, 2007-ben. – Nagy hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy vagy nagyon sokáig leszünk együtt, vagy soha többet nem találkozunk – fogalmazott.

A kormányfő lányát arról is kérdezték, hogy milyen ember otthon Orbán Viktor. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit; olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt; olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát.

– Nem mellékesen nagyon jó vele römizni – tette hozzá Orbán Ráhel.

A Mandiner a turizmusról is kérdezte Orbán Ráhelt, aki elmondta, figyeli a világ és a trendek változását és azt, hogy mindez mit jelent a turizmusra nézve. – Gondolok itt a párhuzamos virtuális világ megjelenésére, annak hatására a turizmusra és a szórakoztatóiparra. A turizmus olyan, mint a kultúra. Szerteágazó és sokrétű – fogalmazott.

Szerinte magasabb szintre kell emelni a fővárosi turizmust, mert Budapest a felső kategóriás vendégek számára is vonzó célponttá tudna válni. Mindez szerinte a hotelárak tekintetében egyébként a három- és négycsillagos szállodákat is pozitívan érintené.

– Fontos, hogy egy nagyobb, a korábbinál többet költő, minőségi vendégkör is megforduljon a városban, ez mindenki érdeke – véli Orbán Ráhel.

A karácsonyi készülődéssel kapcsolatban Orbán Ráhel többek között elmondta, édesapja mindig angol karácsonyi pudingot főz, ami nem mindig sikerül.

A teljes interjút ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában