Összefogás

2022.12.14. 07:10

Több mint hat tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek rászorulóknak a fővárosi rendőrök (videó)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, az élelmiszercsomagok az alapélelmiszerek mellett bébiételt, csokoládét, szaloncukrot, mogyorókrémet és sok más finomságot is tartalmaznak.

Illusztráció; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai ajándékokat visznek a Szent János Kórház gyermekosztályára 2022. december 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az adománygyűjtéshez a hagyományokhoz híven idén is egy verseny társult: a Budapesti Rendőr-főkapitányság főosztályai és a 23 kerületi kapitányság vetélkedett egymással.

A dobogó legfelső fokán az idén a VII. kerületi rendőrkapitányság végzett, ahol 1040 kilogrammnyi adománnyal járultak hozzá a nehezebb körülmények közt élő családok szebb karácsonyához. Második helyen a közlekedésrendészeti főosztály, a harmadikon a XV. kerületi rendőrkapitányság végzett, a különdíjat a közrendvédelmi főosztály nyerte – tudatták a közleményben.

A több mint 6 tonna élelmiszer teherautókkal érkezett meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, ahonnan partnerszervezetein keresztül gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményhez kerül majd.

 

Az adományokat Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn adta át Nagygyörgy Andrásnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának – írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában