Díjazott segítség

2023.01.21. 15:30

Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt

Bármely település pályázhat március végéig online vagy postai úton, a sikeresen pályázók pedig egy évig viselhetik az elnevezést.

Egy férfi vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradóbuszában Esztergomban 2021. június 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt; a beérkező munkákban azt vizsgálják, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különösen a véradásban, az önkéntes munkában és az elsősegélynyújtásban.

A pályázni március 31-ig lehet.

A humanitárius szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely kettő vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius település jelzés elhelyezésére.

Bármely település - falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész - pályázhat március végéig online vagy postai úton. Eredményhirdetés májusban lesz.

Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius település címet - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában