Védi a mundért

2023.01.21. 08:05

Karácsony Gergely továbbra sem tud szabadulni a DK karmai közül

A Gyurcsány-párt az úr Budapesten.

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Karácsony Gergely nyilvánvalóan nem önszántából tett a DK-s polgármesterek mellett szolidaritási nyilatkozatot. Miután Gyurcsány Ferenc megüzente neki, hogy nem elégedettek vele, úgy látszik teljesíteni akar – reagált a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt arra a sajtónyilatkozatra, amelyben Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás terézvárosi polgármester a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöksége nevében a rezsikompenzációról nem tárgyaló baloldali polgármesterek politikai alapú megkülönböztetéséről beszéltek.

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője azt is hozzátette: hogy ez a közös nyilatkozat megszületett, az egyértelműen mutatja, hogy a Demokratikus Koalíció az úr a fővárosban, mivel a Fővárosi Közgyűlésben a legnagyobb frakcióval a DK rendelkezik. Nélkülük nem születhet döntés a Közgyűlésben és nélkülük Karácsony Gergely sosem lehet újra főpolgármester.

A Magyar Nemzet megírta: Karácsony Gergellyel nem elégedettek a budapestiek, még ellenzéki oldalon is az az általános benyomás vele kapcsolatban, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az is elképzelhető, hogy a DK nem áll be mögé a jövőre esedékes önkormányzati választáson.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában