Kötelékrepülés

2023.02.05. 10:17

A DK védőernyője alatt zajlik a MOK érdekvédelmi nyomásgyakorlása

A Belügyminisztériumtól senkit nem hívtak meg, a DK-s árnyékminiszter, Komáromi Zoltán viszont jelen volt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tegnapi, rendkívüli országos küldöttgyűlésén. A meghívottak – többek közt – arról szavaztak, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását.

Komáromi Zoltán, a DK képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ma tartja tizenkilencedik évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció kongresszusán. Ezt megelőzően, tegnap részt vett Komáromi Zoltán DK-s árnyékminiszter a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésén – írja a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint MOK eseményére a Belügyminisztériumtól senki nem kapott meghívást.  

A Telex tudósítása nyomán a cikk arról számol be, hogy a rendkívüli országos küldöttgyűlést azért hívták össze, mert úgy vélekedtek, hogy az új törvény és rendeletek miatt kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az orvosok, az autonómiájuk sérült.  A résztvevők arról szavaztak többek között, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását. 

Az eseményen ismertették a Magyar Orvosi Kamara követeléseit is, amely általános célokat tartalmas, és amit azok után fogalmaztak meg, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár bejelentette, hogy február elején érkezik az orvosok emelt bére, és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják. Mint mondta, a háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat.

A Magyar Nemzet írása felhívja a figyelmet arra, hogy 

Komáromi Zoltán DK-s árnyékminiszter részvétele a MOK tegnapi rendezvényén nem a véletlen műve, hanem ékes bizonyítéka annak, hogy az orvosok érdekvédelmi nyomásgyakorlása a legkevésbé sem civil aktivitás, hanem pártpolitikai felügyelet, DK-s védőernyő alatt zajló művelet. 

Az eredeti cikket ITT lehet elolvasni.  

Az Index arról ír, hogy a Belügyminisztérium a portálnak eljuttatott közleményben jelezte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár vasárnap 14 órakor egy rendkívüli ajtótájékoztató keretében reagál majd a MOK szombati országos küldöttgyűlésének döntéseire. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában