Sajátos időzítés

2023.02.21. 13:09

Szexuális nevelés és gyerekvédelem témában tart konferenciát Budapesten a CEU

Bite Zsolt botránya miatt sokan követelik a vonatkozó törvények szigorítását. Ennek fényében meglepő az állítólag elüldözött, ám a fővárosban továbbra is működő CEU február 27-ére meghirdetett rendezvényének időzítése és címe: „Hagyják békén a gyerekeinket” – Gyermekvédelem, szexuális nevelés, LMBT+ jogok és genderellenes politika Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Tűzfalcsoport.

A Central European University (CEU) épülete Budapesten, az V. kerületi Nádor utcában

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

Amint arra a portál rámutat, az esemény leírásában a következő áll:

„A nők, a gyermekek és az LMBT+ emberek szexualitásának ellenőrzése a különböző politikai rendszerekben az állami hatalom gyakorlásának része volt. Magyarországon a 2010-ben kezdődött autokratizálódási folyamatot a genderellenes retorika, valamint genderellenes politikai és jogalkotási intézkedések végrehajtása kísérte. 2019-ben az LMBT+ emberek és az érdekvédelmi szervezetek a kormányzati propaganda célpontjává váltak, amely az LMBT+ embereket »ellenségként« jelölte ki, akiktől a gyermekeket meg kell védeni. Ez a fejezet az autokratizálódás és a szélsőjobboldali populizmus, a genderellenes mozgalmak, a gyermekkori szexualitás és az oktatáspolitika metszéspontjait igyekszik feltárni azzal a céllal, hogy feltérképezze, hogyan alkalmazza a genderellenes politikát egy egyre tekintélyelvűbb politikai vezetés a gyermekek és fiatalok szexualitásának ellenőrzésére és szabályozására tett kísérletében Magyarországon. A fejezet amellett érvel, hogy a gyermekek és a »védendő ártatlan gyermek« fogalma központi szerepet játszik a genderellenes retorika működésében, annak helyreállító ideológiai projektjében. A homo- és transzfób iskolai tantervek, törvények, a kormányzati politikusok nyilvános kommunikációjának és a sajtónyilatkozatoknak a közelmúltbeli példáit tárgyalja, hogy bemutassa, hogyan működik a gyermekek és fiatalok szexualitása feletti ellenőrzés gyakorlása az oktatási tartalmakon, a gyermekkorról és a szexualitásról szóló kormányzati kommunikáción, valamint a gyermekek/fiatalok szexualitással kapcsolatos információkhoz való hozzáférésének korlátozásán keresztül.”

A Tűzfalcsoport szerint a fentiek alapján úgy tűnik, 

az LMBTQ-kurzus képviselői szerint a gyermeki ártatlanság védelme genderellenes támadás. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában