Kínos

2023.03.21. 18:02

Az oktatók egy százaléka sem vett részt a múlt heti sztrájkban

Korábban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) „Sztrájk március 16–17: Szüntesd be a munkát!” címmel tett felhívást. Állításuk szerint a kormány érdemben semmilyen követelésükre nem reagált, ezért újabb munkabeszüntetést hirdettek.

A Pedagógusjelöltek a pedagógusokért elnevezésű szolidaritási demonstráció résztvevői az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai épülete előtt a határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdetének napján, 2022. március 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet információi szerint szakképző intézményekben az oktatók kevesebb mint egy százaléka vett részt a múlt heti sztrájknapon. 

A szakszervezetek a gördülő sztrájkot kívánták folytatni, ahogyan írták: 2023. március 16-a a határozatlan időre szóló sztrájk kezdetének időpontja.

A kormány egyébként elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett, amiről folyamatosan egyeztet az érdekképviseletekkel.

A nagyobb mértékű béremeléshez ugyanakkor szükséges az uniós források megérkezése, erről pedig december 12-én sikerült is megegyezni az Európai Unióval. Amennyiben ezek a pénzek valóban megérkeznek, idén 21, jövőre 25, rá egy évre pedig 29 százalékkal emelkedhetnek a bérek az ágazatban, így 770 ezer forintra nő majd a pedagógusok átlagbére.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában