Közös munka

2023.03.26. 21:10

Az Országos Diákparlament 58 ajánlást tett az oktatási kormányzatnak

Háromnapos tanácskozás után az Országos Diákparlament 58 pontos ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak – mondta el a rendezvényt lezáró plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára vasárnap Székesfehérváron.

MTI

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Maruzsa Zoltán hozzátette, a háromévente ülésező testület 2020-ban 45 pontot fogalmazott meg, ezeknek csaknem a felét megvalósították. A közös munka során kéthavonta találkoztak a delegáltakkal.

Magyarországon adott a rendje annak, hogy a diákok szava hogyan jut el az oktatáspolitikához. Az ország minden részéből érkezett 120 képviselő által összeállított javaslatcsomag kijelöli az Országos Diáktanáccsal folytatandó tárgyalások menetrendjét – mondta a politikus.

Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint egy kisebb csoport arra készült, hogy a hogy a rendezvényt megzavarja, de ilyen nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában