Döbbenetes

2023.03.14. 10:59

Cseh Katalin a gyermekvédelmi törvény ellen hergel az Európai Parlamentben

A Momentum európai parlamenti képviselője kedd délutánra akciót szervez a magyar gyermekvédelmi törvény ellen. Az Origo birtokába került levél szerint egy közös fényképezésre hívja Cseh azokat a baloldali képviselőket, akik szintén ellenzik a gyermekvédelmi törvényt Strasbourgban.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Magyarországon az elmúlt hetekben megdöbbentő pedofilbotrányokra derült fény, az esetek az egész országot megrázták. Bite Zsolt óbudai tanár ügye után egy baloldali politikusról is kiderült, hogy orális szexre kényszerített egy 13 éves fiút, de nem csak ezek voltak a nagyon súlyos pedofil bűncselekmények, amelyek napvilágot láttak, ezért a kormányzat arra készül, hogy szigorítja a gyermekvédelmi törvényt – írja az Origo.

A momentumos Cseh Katalin az Európai Parlamentben az elvtársainak írt levélben a gyermekvédelmi törvény ellen lázít. Az ellenzéki képviselő azt ígérte: 

„Táblákat bocsátunk majd rendelkezésre a résztvevőknek, hogy az európai parlamenti képviselők a többi tagállamot is a csatlakozásra szólíthassák fel a magyar gyermekvédelmi törvény elleni fellépésre”

– olvasható a levélben. Cseh célja, hogy nyomást gyakoroljon az Európai Bizottságra, hogy lépjenek fel minél határozottabban a gyermekvédelmi törvénnyel szemben. 

Cseh Katalin akciója is jól mutatja, a baloldal számára nem fontos a gyermekek megvédése.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Facebookon kedden úgy fogalmazott, hogy „a hazaárulásban a baloldali EP-képviselők mindig fáradhatatlanok: az elfuserált brüsszeli szankciók és a fegyverszállítások támogatása mellett a gyermekvédelmi törvény támadására is van idejük”.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában