Tragédia

2023.04.10. 07:29

Halálos áldozatai is vannak a marseille-i házomlásnak

Eddig hat holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább két embert még mindig keresnek – közölték a helyi hatóságok hétfőn. Az eltűntek között nincs gyerek.

Romokon dolgoznak tűzoltók Marseille-ben 2023. április 9-én hajnalban, miután összedőlt egy lakóház a dél-franciaországi kikötővárosban.

Forrás: AFP

Fotó: Clement Mahoudeau

Benoit Payan, a város polgármestere leszögezte: továbbra is gőzerővel folynak a mentési munkálatok. 

Nem lankadunk, amíg van remény túlélőket találni

– hangsúlyozta.

A lakóház szombat éjjel omlott össze, a hatóságok gyanúja szerint robbanás miatt, a mentési munkálatokat pedig nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt. A négyemeletes ház melletti két másik épület egyes részei szintén leomlottak.

Óvintézkedés gyanánt a környező, több mint harminc épület mintegy 200 lakóját evakuálták. A hatóságok azt közölték, az eltűntek között nincs gyerek.

A katasztrófa hírére a helyszínre érkezett Gérald Darmanin belügyminiszter is.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren kifejezte együttérzését az érintettekkel és hozzátartozóikkal. Élisabeth Borne miniszterelnök szintén a Twitteren írt aggodalmáról és együttérzéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában