Járvány

2023.04.19. 08:26

Koronavírus: 528 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 10 beteg

Jelenleg 379 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan érkeznek az oltakozók a nyíregyházi Jósa András oltóközpontba

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Gazdag Mihály

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 221 fő, közülük 6 210 305-en a második, 3 905 275-en a harmadik, 425 531-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az előző héten 528 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 200 739-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten meghalt 10, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 838-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 147 822, az aktív fertőzöttek száma pedig 4079-re emelkedett.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 379 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – írták.

Ismét csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján azt írta: a korábbi hetekben megfigyelt emelkedést követően a 15. héten ismét csökkenésnek indult a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja.

A vizsgált helyszínek közül csökkenő tendencia észlelhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Győrben, Kaposváron és Szombathelyen - írták. Közölték azt is, a mintavételi helyek többségénél stagnáló tendencia jellemző, emelkedést egyik vizsgált város esetében sem figyeltek meg.

Az NNK tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben Pécsett és Salgótarjánban a "magas", Győrben a "mérsékelt", míg a további 19 mintavételi helyen az "emelkedett" tartományba esik.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában