Zöld politikus?

2023.04.04. 15:52

Néhány hónap alatt félig megkerülhette volna a Földet, annyit autózott Karácsony Gergely

Csak 2021 júliusa és októbere között közel 21 és félezer kilométert futott a főpolgármester kocsija.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Éves összesítésben 2020-ban 26 és félezer kilométert futottak a városvezetőt szállító járművek, ez a szakportálokon fellelhető adatok alapján 10 ezer kilométerrel haladja meg egy átlagos magyar sofőr teljesítményét – hívta fel a figyelmet a főpolgármester autózási szokásaira cikkében a Tűzfalcsoport.

2021-ben az előző évnél jóval többet autózott a politikus. Ebben az időszakban csak három olyan hónap volt az év folyamán (február, április és december), amikor 3 ezer kilométernél kevesebbet utazott, ellenben ötször tett meg 4 ezer kilométernél többet, ebből kétszer a 6 ezer kilométert is átlépte. Összehasonlításul: az első hivatali évében mindössze egyszer lépte át a 3 ezres határt.

Mint a Tűzfalcsoport birtokába jutott dokumentumokból kiderül, csak 2021 júliusától 2021 októberének végéig közel 21 és félezer kilométert futott a főpolgármester kocsija.

KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester első munkanapján kerékpárral érkezik hivatalának átadás-átvételére
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A cikk többek között emlékeztet arra a kínos jelenetre, amikor a megválasztása utáni első munkanapján Karácsony Gergely látványosan bekerekezett a városházára, így bizonyítva azt, mennyire fontos neki a zöldügy. Viszont a főpolgármester nem sokkal később lebukott: kiderült ugyanis, hogy valójában szolgálati gépkocsi jár érte.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában