Politikai abszurd

2023.04.17. 11:45

Nyomkövetővel a lábán dolgozik a gyömrői polgármester

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a költségvetési csalással gyanúsított polgármester teljes döntési és aláírási jogkörrel rendelkezik, sőt még fizetés is jár neki.

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere nem kíván lemondani

Forrás: Gyenes Levente/Facebook

A költségvetési csalással gyanúsított, házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet alatt álló polgármester nyomkövetővel a lábán vezette a hétfői testületi ülést - ismerteti a lap

Gyenes sokáig a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét élvezte, csak pár hete, a nyomozási bíró döntése alapján hagyhatta el a rácsos intézményt.

Az ellenzéki polgármestert még tavaly szeptemberben vették őrizetbe, majd öt társával együtt le is tartóztatta őt a bíróság. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz, az eljárásnak pedig már több mint húsz gyanúsítottja van.

Gyenest mindezek mellett egy másik büntetőeljárás is „utolérheti”, hiszen egy magánszemély feljelentése után a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a polgármestersége idején állami finanszírozással telepített, ám a mai napig nem jól működő napelemparkok ügyében.

Gyenes Levente azután vált országosan ismert politikussá, hogy pikáns képek jelentek meg róla, ahogy egy meztelen nőről fehér port szív fel.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában