Üzenet

2023.04.13. 16:14

Szijjártó Péter: kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk! (videó)

„Nincs az a mennyiségű plakát, nincs az a mennyiségű sajtótájékoztató, nincs az a mennyiségű ellenzékbe öntött dollár, amely a magyar kormányt eltántorítaná a békepárti álláspontjától, tehát kár ezzel próbálkozni” – figyelmeztetett Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatót, ahol az amerikai nagykövet előző napi bejelentésével kapcsolatos újságírói kérdésre reagálva hangsúlyozta: 

Magyarország a háború szomszédságában található, míg az Egyesült Államok egy óceánnal odébb, így ebből fakadóan nyilván eltér a két kormány helyzetértékelése. 

„Nincs az a mennyiségű plakát, nincs az a mennyiségű sajtótájékoztató, nincs az a mennyiségű ellenzékbe öntött dollár, amely a magyar kormányt eltántorítaná a békepárti álláspontjától, tehát kár ezzel próbálkozni” – figyelmeztetett, majd úgy fogalmazott:

 

Kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk senkinek a világon, hanem országként.

 

Az ebből fakadó tiszteletet igenis elvárjuk mindenkitől, függetlenül a gazdasági erejétől, az elhelyezkedésétől vagy az adott ország méretétől” – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában