Gyermekvédelmi törvény

2023.04.07. 17:44

Varga Judit: nem engedünk a nyomásgyakorlásnak, megvédjük a gyermekeinket

Az igazságügyi miniszter szomorúnak nevezte, hogy az EU több tagállama felült a Brüsszelből és a tengerentúlról gerjesztett genderpropagandának.

Varga Judit igazságügyi miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

– Nem fogunk engedni a nyomásgyakorlásnak, meg fogjuk védeni a gyermekeinket! – fogalmazott a Facebook-oldalán nagypénteken közzétett bejegyzésében Varga Judit. Az igazságügyi miniszter emlékeztetett, hogy

a balliberális sajtó örömmámorban számolt be arról, hogy a korrupt Európai Parlament mellett mely országok csatlakoztak az Európai Bizottsághoz a magyar gyermekvédelmi törvény ellen indult perben.

– Azt azért már most szögezzük le, hogy egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma dönt, hanem – már amennyiben bízhatunk az Európai Bíróság független ítélethozatalában – az uniós jog rendeltetésszerű/megfelelő értelmezése, például hogy hol válik el a nemzeti hatáskör az uniós hatásköröktől. A magyar érvelés teljes mértékben összhangban van az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltakkal, mely kimondja, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga. Továbbá, az Európai Unió működéséről szóló szerződés szerint az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik – szögezte le.

A tárcavezető szomorúnak nevezte, hogy több tagállami kormányzat felült a Brüsszelből és a tengerentúlról gerjesztett genderpropagandának, arról nem is beszélve, hogy a bizottságnak ma már minden kisebbség lényegesen fontosabb, mint például az őshonos nemzetiségek.

– Ütnek, rúgnak, harapnak, megbélyegeznek, de senki sem mehet szembe a tavaly áprilisi népszavazás eredményével és 3,7 millió magyar ember egybehangzó akaratával. Meg fogjuk védeni gyermekeinket és ki fogunk tartani a gyermekvédelmi törvényünk mellett, sőt ősszel újabb intézkedéseket fogunk benyújtani az Országgyűlésnek. Magyarországon lesz Európa legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozása – húzta alá Varga Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában